Scurt metraj

Tatăl lui Marius Moga este personaj principal al unui scurt metraj despre un tânăr din comuna Șugag, care a renunțat la fluierul său fermecat, la munți și la stână, pentru a deveni domn mare la oraș. După mai bine de cinci decenii, acestea revine pe meleagurile natale, în încercarea de a-și regăsi copilăria ascunsă în cotloanele sufletului său, prezentând totodată tainele sunetelor fermecate ce ies din minunatul instrument, frumusețea locurilor, obiceiurile și tradițiile zonei care sunt păstrate cu greutate.
Filmul de scurt metraj este realizat de către Cătălin Cădan din Alba Iulia, iar povestea se desfășoară în mijlocul Transilvaniei, într-o zonă asemănată unei „guri de Rai". Acolo, brazii sunt mai verzi ca oriunde, izvoarele curate și reci iar ciobanii mândrii și harnici. Oamenii locului îi spun încă „Valea Frumoasei" de la legenda unei frumoase băcițe.
 
http://alba24.ro/video-tatal-lui-marius-moga-personajul-principal-intr-un-scurt-metraj-despre-fluierul-fermecat-de-pe-valea-frumoasei-440852.html